Sayfalar

10 Ekim 2012 Çarşamba

EBT - Roman Özeti

Romanın Adı: Dijital Kale
Yazarı: Dan Brown
Kahramanları: Susan Fletcher, Davit Becker, Ensei Tankado, Trevor Sthratmore
Konusu:
           Dijital Kale Amerika'nın çok gizli bir kuruluşu olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) nın çözülemez bir şifre olan Dijital Kale ile mücaadelesini konu ediniyor.
          NSA'nın sadece Amerika'nın %3'ünü bilmekteydi. Bu kuruluş telefon ve e-posta ları her şekilde kontrol edebiliyor ürettikleri TRANSLTR ile her türlü şifreleri kırabiliyorlardı. Genç, güzel ve zeki bir kadın olan Susan Fletcher'da bu kuruluşun ilgisini çeken bir kadındı. Susan Fletcher NSA tarfından çağırılmış ve işe alınmıştı. Bir zaman sonra en uzun şifreleri bile en fazla dakikalar içerisinde çözen TRNSLTR çözülmeyen bir şifre ile karşı karşıya gelmişti. Şifrenin sahibi ise, bir zamanlar NSA da görev almış ancak NSA'nın çok gizli bilgilere erişme hakkı olduğunu öğrenince insanın özel bilgilerine erişilmesine karşı olduğu için istifa eden, çok zeki ve ahlaklı biri olan Ensei Tankado idi. NSA nın başkanı Trevor Sthratmore ise tüm dünyaya duyurmadan bu şifreyi bir şekilde çözmeyi amaç edinmişti. Bunun içinde altı dilde uzmanlık almış dünyaca ün yapmış, Susan Flether'in sevdiği adam olan Davit Becker görevlendirilir. Bir çok beklenmedik olaylar içerisine sürükleyen bu roman NSA'nın bu şifre ile mücadelesini anlatır.
          Bu kitapta beni etkileyen en önemli şey ise romanda anlatılanların dolaylı olarak gerçek olması ve dünyada böyle bir kuruluşun bulunma gerçeği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder