Sayfalar

28 Ekim 2012 Pazar

EMT-Fatih Projesi

     Fatih projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin daha teknolojik verimli ortamlarla konuyu kavrama konusunda okullarda uygulanan teknolojik çalışmalardır.

Neden "Fatih" Projesi
     Fatih projesi hem isminden de anlaşılacağı gibi bir devrim niteliği taşımakla beraber hemde bir sözcük grubunun açılımının kısaltmasıdır. Faith projesi "Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Harekatı" sözcüklerinin kısaltmasından oluşur.


Fatih Projesinin İçeriği Nedir?
     Fatih projesi Ulaştırma Bkanlığınında desteği ile 3 yılda bitmesi hedeflenmiştir. Projenin başlıca güzelliklerinden biri ilk ve orta öğretim okullarının tamamında bilişim teknoloji (BT) sınıflarının oluşturulmasıdır. Bu sınıfların herbirinde birer adet akıllı tahta, projeksiyon cihazı, yazıcı tarayıcı gibi donanımların sağlanması amaçlanmıştır. Proje kapsamında BT sınıflarının yanında her okulda idari kişiler için bir dizüstü bilgisayarı, bir bilgisayar labaratuvarı ve her öğrenciye e-kitap(tablet bilgisayar) verilmesi hedeflenmiştir.

Projedeki Sorunlar Nelerdir?
      Proje kapsamında yöneticilerin teknoloji araçları konusunda yeterli bilgiye sahip olmaması. Bilgiyi verecek bazı yöneticilerin teknoloji konusunda önyargılı davranış sergilemeleri ve projenin ekstra bir iş yükü getireceğine inanmaları. Bazı öğrencilerin bilgisayar konusunda yeterli bilgiye sahip almaması ve boş zamanlarda bilgisayarı oyun aracı olarak görmesi. Yine öğrencilerin doğru bilgisayar kullanımında yeteri bilince sahip olmaması ve internet üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı bilinçsiz olması.

Sorunla Nasıl Giderilebilir? 
      Her okulda alanında uzman öğretmenler tarafından destek oluşturulmalı. Böylelikle Bt öğretmenlerinin önü açılmalıdır. Öğrencilerin tablet bilgisayar ve teknolojik cihazlara erişimi konusunda bilgilendirme yapılmalı
    Sonuç olarak Faith Projesi ülkenin doğusunda ve batısında her türlü cihazlarla öğrencileri derse daha iyi motive etme ve dersi daha iyi anlama çabasında uygulanan geleceğe dönük bir projedir.

                                                                                                         Zübeyir KİLCİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder